Program " Corporate Social Responsibility (CSR)" di Zoo Melaka

Kelab SUK Selangor telah menyertai lawatan ke Zoo Melaka yang dianjurkan oleh Jawatankuasa Kecil Pendidikan Kelab SUK Selangor pada 8 Mac 2014. Acara ini berbentuk " Corporate Social Responsibility (CSR)" telah memberi peluang kapada warga SUK Selangor untuk melibatkan diri menjaga kebersihan zoo dan mendengar penerangan mengenai fungsi kewujudan Zoo Melaka ini. 


Semasa kami tiba di sana, kami telah di pecahkan kepada 5 kumpulan kecil dan diberikan tugasan-tugasan tertentu. Ada yang ditugaskan untuk mengemas kandang burung, stor, serangga dan lain-lain. Proses tugasan yang diberikan amat menyeronokkan dan ia merupakan satu pengalaman baru kepada mereka. 

Di bawah, dikongsikan foto aktiviti pada program tersebut :Untuk mendapatkan gambar dipaparkan di atas dan gambar lain,anda boleh mengambilnya daripada saya, Amir Hisham Bin Akaludin di BTM atau menghubungi di talian  ext: 74413 comments:

  1. Persembahan spesis burung terlatih sangat menarik dan mendebarkan yang terdiri daripada burung Nuri, Flamingo, Helang dan dan lain-lain lagi

    ReplyDelete
  2. harap Kelab SUK meneruskan aktiviti ini dengan pihak Zoo yang lain seperti Zoo Negara atau mana-mana zoo yang memerlukan sukarelawan, dengan aktiviti seperti ini boleh dimasukkan ke dalam SKT

    ReplyDelete
  3. zoo negara ada panda

    ReplyDelete